Goede vooruitgang 2019

joomplu:2848Er is al een tijdje geen nieuws geweest op deze website van Gijs, maar de eerste helft van 2019 zit er weer op en ondanks dat Gijs geen toernooi titel op zijn naam heeft staan dit jaar is het toch een goede periode geweest. Gijs speelt nu niet alleen in de lagere $15k futures, maar is ook bezig op de hogere $25k futures en speelt soms ook op Challenger niveau zijn wedstrijden. Hier zijn uiteraard sterkere tegenstanders en dan is het ook niet verwonderlijk dat er even geen toernooiwinsten zijn geweest, maar de progressie is er echter wel degelijk.

Na een korte periode alleen getraind te hebben bij Arjan in Amsterdam heeft Gijs de uitnodiging van de KNLTB geaccepteerd om in het nationale trainingscentrum in Almere te gaan trainen. Hier is een volledig professionele staf aanwezig om Gijs verder te helpen met zijn tennis in zowel technisch al tactisch opzicht. In september gaat dit NTC verhuizen naar een compleet nieuw complex met nog betere faciliteiten, dus daar kijken de spelers en trainers wel naar uit.

Na wat perikelen bij de ITF en ATP waarbij er diverse ranglijsten gehanteerd werden waardoor het voor spelers ontzettend moelijk was om deze beide op peil te houden is er per 1 augustus weer gewoon één ranking en het ziet er naar uit dat Gijs dan rond de 340 terecht zal komen. Dit is weer een hoogtepunt en geeft hem de kans om vaker in de challenger toernooien te kunnen spelen. Bij de Challenger toernooien (maar ook bij de $25k+H toernooien) zijn er geen kosten voor het hotel en dat helpt dus behoorlijk met de financiën.

Deze week gaat Gijs nog wat trainen en dan speelt hij een Challenger in Tjechie en een $25k toernooi in Italie en wellicht nog een Challenger in Meerbusch als hij daar geaccepteerd wordt.