IMG-20210314-WA0000

Gijs heeft met uitstekend spel vandaag het future toernooi gewonnen in Trimbach, Zwitserland met een totaal prijzengeld van $25k. Gijs heeft de afgelopen maanden een nare blessure gehad en dit was het eerste toernooi dat hij speelde en uiteraard miste hij wedstrijd ritme.

In de eerste ronde moest hij tegen de boomlange Jaimee Floyd Angele die 20 aces sloeg tijdens de wedstrijd. Gijs wist deze echter op karakter en volhouden te winnen met 2-6 6-3 7-6. De volgende ronde was tegen het Zwitserse talent Leandro Riedi die het op de AO junior ook goed gedaan had. Gijs won deze wedstrijd met 6-3 7-6 en kwam toen wat beter in zijn ritme. De kwartfinale was tegen een ander Zwitsers talent Dominic Stephan Strickler, maar die had niet veel in te brengen tegen Gijs die de wedstrijd won met 6-1 6-4. De halve finale speelde Gijs tegen Antoine Bellier, een Zwitser waar hij al twee keer eerder nipt van gewonnen had; ook deze keer was het spannend, maar Gijs wist de wedstrijd toch in 2 sets naar zich toe te trekken met 6-3 6-4.

De finale tegen Duitser Elmar Ejupovic was vooral in de eerste set super spannend en daarin gaven ze elkaar geen duimbreed toe tot het laatste game, waarin Gijs hem wist te breken. Toen was het hek van de dam en kwam Gijs echt op stoom en won hij de tweede set, de wedstrijd en het toernooi met 7-5 6-0.

Een prachtige overwinning en heel goed voor het zelfvertrouwen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter